Samenwijs Starrebos

 • KDV en BSO Starrebos
 • Schoolstraat 38
 • 5081 VH Hilvarenbeek
 • T. 013 505 7515
 • T. BSO. 06-53823543
 • E. starrebos@klik-kinderopvang.nl
 • Contactpersoon: Lianne Maes

LRKP nummers:
KDV: 597607680
BSO: 474490191

 

 

Samen in één gebouw!

Kinderen treffen elkaar op Starrebos! Samenwijs Starrebos zet graag de deur voor u en uw kind wagenwijd open! Met Samenwijs geven we als partners aan, dat we door samen te werken kinderen veel meer kunnen bieden dan wanneer we het afzonderlijk doen! De partners zijn de basisschool Starrebos, Klik Kinderopvang, GGD, Thebe, Juvans, bibliotheek en de gemeente.

Starrebos is een prachtig nieuw gebouw speciaal ontworpen voor kinderen en ouders. Transparante ruimtes en mooie doorkijkjes zijn kenmerkend! Naast de groepsruimtes kunnen de kinderen terecht in een grote open keukenruimte (waar ook kinderen naar hartenlust kunnen koken), in de sportzaal, op het theaterpodium of in de danszaal. Kortom: een aantrekkelijke Samenwijs!

Onze medewerkers kunnen in deze omgeving de kinderen heel goed begeleiden en uitdagen om het beste uit zichzelf te halen! Vaak werken we samen met het onderwijs aan dezelfde thema's, die binnen Starrebos terug te vinden zijn. En ook als er iets te vieren valt, zoals het sinterklaasfeest of carnaval dan doen we dat samen! Samenwerking vinden we belangrijk om samen het kind als spil in het geheel te houden.

Open deuren om uw kind prima te begeleiden

Binnen de kinderopvang van Starrebos komen de kinderen samen in een unit van drie groepsruimtes. De baby's treft u aan in de eerste ruimte en de peuters in de andere ruimtes. De drie groepen zijn via een tussendeur met elkaar verbonden om kinderen de wereld om zich heen te laten verkennen en om in kleine groepjes activiteiten te kunnen doen. Tijdens het eten en drinken komen ze terug in de eigen 'stamruimte'. 's Ochtends krijgen alle peuters een aanbod aan de hand van thema's, gebaseerd op het voorschoolse programma Peuterplein. Spelenderwijs worden de peuters gestimuleerd om steeds meer woordjes te leren, kleuren te benoemen en andere vaardigheden op te doen, waardoor de aansluiting op groep 1 alleen maar makkelijker wordt! 

De peuter-kleuter groep:

Een spetterende BSO in Starrebos tot groep 5

Voor en na schooltijd kunnen uw kinderen in Starrebos blijven! Lekker even bijkomen en je verhaal vertellen over de belevenissen van die dag kan in de open keuken onder het genot van een kopje thee of limonade! En dan is er een prachtig spetteraanbod van workshops en activiteiten in de verschillende ruimtes binnen de Samenwijs! Spetters geven richting aan de keuze voor die dag: de ene dag staat de keuze tussen creativiteit en techniek op het menu en de volgende dag kan dat sport of expressie zijn. Heb je even geen zin in een spetter dan mag je ook gerust zelf iets gaan doen. Ook in de schoolvakanties vliegen de spetters je om de oren!

De oudere kinderen van de basisschool hebben
hun eigen ‘Bukkum’

Kinderen vanaf 8 jaar bieden we een andere omgeving aan. Zij hebben letterlijk en figuurlijk meer en andere ruimte nodig. Voor meer informatie verwijzen we u naar BSO Bukkum.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze werkwijze/aanpak? Dat kan. Bezoek ons of bel met de pedagogisch manager voor het maken van een afspraak (Tel 013 505 7518). Wij leiden u graag rond en geven alle uitleg die u wenst. Ontvangt u liever (eerst) schriftelijke informatie? Stuur ons dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U krijgt de informatie zo snel mogelijk thuisgestuurd. 

 1. Vragen

  Heeft u vragen over onze kinderopvang? Vul uw gegevens hieronder in dan nemen wij contact met u op.

 2. Ongeldige invoer
 3. Ongeldige invoer
 4. Ongeldige invoer
Website gerealiseerd door: websitesvoorschool.nl